Tere-fere krémes


Ajánld ismerőseidnek!


Hozzávalók a tésztához:
6 db tojásfehérje
25 dkg cukor
25 dkg darált dió
15 dkg Tere-fere keksz darálva
12 gramm sütőpor
4 evőkanál víz

A krémhez:
6 db tojássárgája
3 dl tej
3 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg cukor
5 dkg csokoládé
25 dkg vaj

A tetejére:
3 dl tejszínhab

A díszítéshez:
4 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:
A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzá keverjük a sütőporral,keksszel elkevert darált diót.
A tészta masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk.
A 22 ×34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tészta masszát bele öntjük,elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük,mint egy piskótát.

Krém készítése:
A tojás sárgákat a liszttel,kakaóporral , cukorral ,tejjel simára keverjük és felfőzzük.
Közben bele tördeljük a csokoládét is és sűrű krémmé főzzük.
Kihűtjük és a kihabosított vajjal jól kikeverjük.

A kihűlt süteményen elsimítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tesszük ,elsimítjuk.
A csokoládét felolvasztjuk és a sütemény tetejét lespricceljük vele.
Régi receptem,egy kis módosítással.

Nagyon finom.

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje