Krémes diós csoda “Katicától”


Ajánld ismerőseidnek!






Tészta hozzávalói

6 tojás fehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
5 dkg liszt
1 sütőpor
Krém hozzávalói

6 tojás sárgája
15-20 dkg porcukor / ízlés szerint /
2 csomag tejszín ízű puding
7 dl tej
1 margarin
2 evőkanál kakaópor



Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habnak verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd bele keverjük a diót, és az egészet óvatosan összedolgozzuk a kemény habbal. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral / az enyém 34×24-es / és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, mint a piskótát tűpróbáig sütjük kb. 20-25 perc. A sütőből kivéve papírral együtt hagyjuk kihűlni.

Krém hozzávalói: 6 tojás sárgája, 15-20 dkg porcukor / ízlés szerint /,  2 csomag tejszín ízű puding, 7 dl tej,  1 margarin,  2 evőkanál kakaópor.

Eészítése: a pudingokat a tojás sárgákkal csomómentesre keverjük, majd apródonként bele dolgozzuk a tejet és feltesszük főzni / nem túl keményre /,majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, esetleg adhatunk hozzá egy fél deci rumot, majd a kihűlt tojásos pudinggal habosra keverjük. A krémet megfelezzük, és felébe keverjük az átszitált kakaót. A kihűlt tésztáról óvatosan eltávolítjuk a papírt, hosszában kettévágjuk. Az egyik lapra rákenjük a fehér krémet, rátesszük a másik lapot, és ennek tetejére halmozzuk a kakaós krémet. Tetejét darált dióval szórhatjuk meg. Elég rá kb. 2-3 dkg dió. Szórhatunk rá illetve reszelhetünk rá fehér csokidarát is.

Megjegyzés: a puding főzésnél óvatosak legyünk, állandóan kevergessük, hogy a tojás sárgája ki ne csapódjon. Én 4×4 cm kockákra vágva szoktam tálalni.Nagyon finom süti.



Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://egyszerugyorsreceptek.com/