Vigyázat! Nem mindenki fogyaszthat gyömbért! Erről mindenképp tudnod kell!

Ajánld ismerőseidnek!







A gyömbér nagy mennyiségben tartalmaz egy természetes vegyi anyagot, a gingerolt, melynek köszönheti illatát, és erős aromavilágát.
Sok benne a B6-és C-vitamin, valamint a kalcium és a magnézium. Gingerol tartalmának köszönhetően javítja a bélműködést, serkenti az emésztést, megakadályozza a puffadást, a görcsök és gyomorproblémák kialakulását.
A gyömbér, és a chili paprika is tartalmaz kapszacint és piperint, mely anyagok segítségünkre lehetnek az ízületi gyulladások tüneteinek csökkentésében, és a fájdalom csillapításban is. A gyömbér erős antioxidáns, gyulladásgátló, és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Segítségével a fekélyes betegségek tünetei is enyhíthetőek, hiszen nyugtató, antibakteriális és gyulladásgátló hatása van. Antihisztamin tartalma miatt az allergiás tüneteket is képes enyhíteni. Segítségével enyhíthető a csontritkulás, és más különböző ízületi, csont, izom, és kötőszöveti betegségek fájdalmas tünetei. A gyömbértea csökkenti a menstruációs görcsöket, és a terhességi, utazási hányingert is. Fogyasztó hatása van, mivel csökkenti az étvágyat, és jóllakottság érzéssel tölt el. Ezenkívül pedig szabályozza az emésztést, és felgyorsítja az anyagcserét. Minden étkezés előtt 15 perccel fogyasszunk el 250 ml gyömbérteát. 



A gyömbér serkenti a vérkeringést, de ajánlott meghűlés, influenza, legúti megbetegedések esetén is. Keverjünk el egy kevés reszelt gyömbért mézzel, és fahéjjal, majd naponta többször fogyasszunk el belőle egy-egy kanállal. Vigyázat, akiknek epekövük van, vagy véralvadási problémákkal küzdenek, ne fogyasszanak nagy mennyiségben gyömbért. Annak érdekében, hogy ne érezzünk semmilyen mellékhatást, mint például gyomorégést, ne fogyasszunk naponta 5 milligrammnál több gyömbért.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://www.tudasfaja.com