Cukorbeteg vagy? 1 perc alatt megtudhatod az egyik kezed segítségével

Ajánld ismerőseidnek!






A cukorbetegség előtti állapot azt jelenti, hogy a vércukorszinted magasabb, mint kellene. De még nem annyira magas, hogy a 2. típusú cukorbetegséget diagnosztizálni lehet. Kezelés nélkül ez a cukorbetegség előtti állapot 10 éven vagy kevesebben belül szinte biztos, hogy 2-tes típusú dibeteszhez vezet. Ha diabetesz előtti állapotban vagy, tudnod kell, tudnia kell, hogy ez máris nagyon megterheli a szívet és a keringési rendszert.

Cukorbetegség előtti állapot tünetei

gyakori szomjúság
Fokozott vizeletürítés
krónikus fáradtság
gyors testsúlycsökkenés
Nagyobb étvágy
Látászavarok

A sebek nagyon lassan, vagy egyáltalán nem gyógyulnak.

Van egy másik módja annak, hogy diagnosztizáld a cukorbetegség előtti állapotot.
A következő egy rövid útmutató, amely segít diagnosztizálni ezt az állapotot, kevesebb mint 1 perc alatt a kéz és néhány egyszerű kérdésre adott válasz segítségével.
Emeld fel az egyik ujjadat, ha férfi vagy, és ne emeld fel egyiket sem, ha nő vagy.
Emeld fel az egyik ujjadat, ha idősebb vagy, mint negyven, két ujjadat, ha több mint ötven, három ujjadat, ha több mint hatvan, és egyiket sem, ha 40 évnél fiatalabb vagy.






Emeld fel az egyik ujjad, ha nem vagy fizikailag aktív, és egyiket sem, ha úgy gondolod, hogy mozogsz eleget.
Emeld fel az egyik ujjad, ha valaki a családban cukorbeteg, és ne emeld fel egyiket sem, ha a családban nem volt cukorbetegség.
Emeld fel az egyik ujjad, ha magas a vérnyomásod, és egyiket sem, ha a vérnyomásod normális.
Emeld fel három ujjadat, ha elhíztál, két ujjadat, ha a túlsúlyos vagy, egy ujjadat, ha csak egy kicsit túlsúlyos vagy és egyiket sem, ha normális a testsúlyod.
Ha mind az öt ujjadat felemelted, akkor jó esélyed van arra, hogy cukorbetegség előtti állapotban van a szervezeted. Mindenképpen érdemes orvoshoz fordulnod. A kockázati tényezők ilyen módú figyelembe vételével a szakértők egyetértenek abban, hogy ki szokott alakulni a cukorbaj pár éven belül


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://szupertanacsokblog.hu