A kapor eltitkolt ereje, amit jogodban áll neked is tudni!

Ajánld ismerőseidnek!






Számtalan jótékony hatással rendelkezik, éppen ezért kár lenne kihagyni. Kibújtak a kertben az idei friss zöld kaprok, fogyasszunk minél többet.
Igen gazdag káliumban, nátriumban, kénben, ezért hatékonyan enyhíti a szorongást, ajánlott idegesség, depresszió, álmatlanság, emésztési zavarok ellen. A kapor hatékony görcsoldó, de régen epilepsziás rohamok, vagy másnaposság esetén is alkalmazták. A magjaiból készült főzet segítségével megszabadulhatunk a csuklástól, fejfájástól, köhögéstől, de kiváló tejserkentő, és fertőtlenítő hatása is van.





A kapor segítségével megszabadulhatunk a szájüregben levő baktériumoktól, a kellemetlen lehelettől, megelőzhetjük a fogínygyulladást, és enyhíthetjük a fogfájást. Magas kalcium tartalma miatt a kapor jótékony hatással lehet a csontok egészségére. Egy teáskanál kapor mag több kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej. Rendszeres használata főleg a változókor előtt álló nőknek ajánlott, így elkerülhetővé vagy csökkenthetővé válhat a csontritkulás.

Ha valaki túlsúllyal, vagy gyomorgörcsökkel küzd, naponta igyon meg 2-3 csésze meleg kaporteát.
A várandós és szoptató nők semmiképp ne használjanak kapor illóolajat nagyobb mennyiségben, mivel ez toxikus lehet a magzat számára.

A kapor magok, és levelek kis mennyiségben ösztrogént tartalmaznak, ezért jó hatással vannak a bőr egészségére, a mellek természetes növekedését, és feszességét is elősegíthetik. Fogyasszuk főzetként, vagy keverjünk minél több friss kaprot az ételeinkhez, de akár megszárítva és porrá zúzva turmixokhoz, joghurthoz is adagolhatjuk.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://www.tudasfaja.com