Rakott csirkemell, mióta kipróbáltuk ezt a receptet, a család nem hajlandó sült csirkét enni!


Ajánld ismerőseidnek!







A most következő receptben egy ízletes ételt mutatunk, amit ha egyszer kipróbálsz, biztosan több alkalommal el fogod készíteni. Annyira finom, hogy még körét sem szükséges mellé. Ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, ez a recept neked való.
Hozzávalók:
4 db csirke mell,
2 – 3 db padlizsán,
3 – 4 db paradicsom,
150 g sajt,
1 gerezd fokhagyma,
kapor,
olaj a sütéshez,
só,
bors ízlés szerint.





Elkészítés:

Mossuk meg, majd szárítsuk meg a padlizsánt és vágjuk le a végeit. Szeleteljük fel hosszában vékony szeletekre, tegyük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk állni 20 – 30 percet, öntsük le róla a levet, amit engedett. Mossuk meg a csirkemellet, szárítsuk meg és mindegyik darabot vágjuk fel 4 részre. Tegyük egy zacskóba (vagy két darab fólia közé) a csirkemellet és klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk. Mossuk meg a paradicsomot és szeleteljük fel karikára. A fokhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és süssük meg a felszeletelt padlizsán mind két oldalát, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy szívja fel az olajat. Egy sütőformát vajazzunk ki és rakjunk le egy sor padlizsánt úgy, hogy egy kissé egymásra tegyük a szeleteket.
Rakjunk rá egy sor csirkemellet, rá ismét egy sor padlizsánt, rá egy sor csirkemellet.
A felkarikázott paradicsomot rakjuk rá, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük rá a felaprított fokhagymát és az apróra vágott kaprot. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
A lerakott ételt tegyük előmelegített sütőbe, süssük 180 fokon 25 percet, ha elkészült vegyük ki a sütőből, hagyjuk 10 percet hűlni, utána pedig szeleteljük és melegen fogyasztjuk. Jó étvágyat!



Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://ketkes.com/