Epres piskóta szelet


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
a tésztához:

5 tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olaj

a vaníliakrémhez:

1 csomag vanília puddingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg puha vaj

a tetejére:
kb. 40 dkg eper
1 csomag piros tortazselé




Elkészítés:

Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük a mixerrel. Hozzáöntjük az olajat, majd fakanállal hozzákeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon elkészítjük, sűrűre főzzük, majd kihálni hagyjuk.

Mixerrel habosra keverjük a vajat, és kanalanként hozzáadjuk a pudingot. A kihűlt piskótára rákenjük a krémet, és sűrűn kirakjuk félbevágott eperrel.

A tetejére piros tortazselét készítünk a zacskóján lévő leírás szerint.

Pár órára hűtőbe tesszük, utána már tálalhatjuk is.

(A tepsi 23 x 31 cm-es.)

Ez a könnyen elkészíthető epres finomság Limara oldalán tetszett meg.



Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://andi1976.gportal.hu