5 sütés nélküli torta, élmény rájuk pillantani, de még jobb beléjük harapni!


Ajánld ismerőseidnek!







Általában az emberek szeretik az édességeket, főleg a tortákat. Minden háziasszonynak van egy kedvenc receptje de néha mégis úgy érezzük, hogy valami új süteményt kell az asztalra tennünk. A házilag elkészített tortának nincs párja, csak egy a baj vele, elég sok időt vesz igénybe az elkészítése, ezért ma úgy határoztunk, hogy bemutatunk nektek 5 olyan torta receptet, amelyek villámgyorsan elkészíthetőek, mert nem kell sütni őket!

1. Fantázia torta, csokoládéval és túróval töltve

Hozzávalók:

  • 450 g tehéntúró,
  • 450 g tejföl,
  • 1/2 bögre tej,
  • 20 g zselatin,
  • 1/2 bögre cukor,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • egy késhegynyi vanília.

Elkészítés:

Tegyük a zselatint meleg tejbe és várjuk meg ameddig elolvad. Törjük össze a túrót, tegyük bele a cukrot, a tejfölt, a vaníliát és a zselatint, majd keverjük jól össze. Az elkészített masszát osszuk két részre, az egyik részbe tegyük bele a 2 kanál kakaót. Egy kapcsos tortaformába öntsük bele a kakaó nélküli részt és tegyük be a mélyhűtőbe, ameddig egy kissé megdermed, majd öntsük rá a kakaós részt és tegyük hűtőszekrénybe néhány órára. A tortát díszíthetjük gyümölccsel vagy dióval.

2. Szőlő torta

Hozzávalók:

  • 700 g magas zsírtartalmú tejföl,
  • 300 g háztartási keksz,
  • szárított gyümölcs (ízlés szerint),
  • 1 tábla csokoládé,
  • 25 g zselatin,
  • 1 csomag zöld színű tortazselé,
  • mag nélküli szőlő,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 150 ml forró víz,
  • egy késhegynyi vanília.

Elkészítés:

A zselatint tegyük forró vízbe, keverjük össze és hagyjuk állni 5 percig. Törjük össze a kekszet. A tejfölbe keverjük bele a vaníliás cukrot és verjük fel habverővel, majd adjuk hozzá a zselatint és még verjük néhány percig. A csokit tartsuk hűtőben majd törjük apró darabokra, a szárított gyümölcsöt vágjuk fel apróra és áztassuk be forró vízbe. A tejfölt keverjük össze az összetört keksszel és a szárított gyümölccsel. Egy kapcsos tortaformába öntsük bele az egyharmad részét a tejfölös keveréknek és szórjuk meg csokoládéval, majd tegyünk rá még egy sor tejfölös keveréket és ismét szórjuk meg csokoládéval, öntsük rá a megmaradt tejfölös keveréket.Tegyük a tortát hűtőbe 45 percre. Amíg a torta lehűl mossuk meg a szőlőszemeket és vágjuk kettőbe, vegyük ki a tortát a hűtőből és díszítsük a tetejét a félbe vágott szőlőszemekkel, majd öntsük rá a leírás szerint feloldott tortazselét. Tegyük vissza a tortát a hűtőbe ameddig megdermed, majd kapcsoljuk le a tortaforma oldalát és tegyük egy tányérra vagy tálcára tálalás előtt.




3. Mozaik torta

Hozzávalók

  •  500 g tejföl,
  • 300 g barack (vagy bármilyen gyümölcs),
  • 100 g édes keksz,
  • 100 g cukor,
  • 2 – 3 csomag különböző színű zselé,
  • 10 g zselatin,
  • 50 ml forró víz,
  • egy késhegynyi vanília.

Elkészítés:

Öntsünk meleg vizet a zselatinra és hagyjuk olvadni, a gyümölcsöt szeleteljük fel, használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. A kekszet törjük össze, a tejfölt keverjük össze a cukorral és a vaníliával, majd adjuk hozzá a kihűlt zselatint. A tejfölös keverékbe tegyük bele a gyümölcsöt és az összetört kekszet. Az elkészült masszát öntsük fóliával kibélelt tortaformába, vagy ha gömb alakú tortát szeretnénk, fóliával kibélelt tálba és tegyük hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen. Amikor a torta már nem folyós, borítsuk ki egy tálcára a tortát.

4. Túrótorta

Hozzávalók:

  • 35 dkg háztartási keksz,
  • 250 g tehéntúró,
  • 1/2 bögre tejföl,
  • 3 – 4 evőkanál porcukor,
  • 100 g vaj,
  • szárított gyümölcs.

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálba a túrót, a tejföllel és a porcukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és a szárított gyümölcsöt (amelyeket előzőleg forró vízbe áztattunk). Egy tortaformát béleljünk ki fóliával majd a forma aljára tegyünk egy sor kekszet, ha akarjuk meglocsolhatjuk vaníliás tejjel, hogy puhább legyen. Tegyünk egy réteg túrós keveréket a lerakott kekszre, majd ismét egy sor keksz és rá egy réteg túrós keverék következik. A hozzávalókat addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. Tegyük hűtőbe 1 – 1,5 órára, majd óvatosan borítsuk rá a tortát egy tányérra és vegyük le a fóliát. A tortát díszíthetjük dióval vagy csokoládédarabokkal, ízlés szerint.

5. Narancstorta

Hozzávalók:

  • 600 g zsíros tejföl,
  • 250 g keksz,
  • 20 g zselatin,
  • 1 csomag narancssárga tortazselé,
  • 3 db narancs,
  • 130 g cukor,
  • egy késhegynyi vanília.

Elkészítés:

A zselatinra öntsünk forró vizet és hagyjuk állni pár percig. A kekszet törjük össze. Egy tálban keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliával, használjunk kézi robotgépet, majd adjuk hozzá a kihűlt zselatint is és verjük jól fel. A tejfölös keverékhez adjuk hozzá az összetört kekszet és kavarjuk össze. Öntsük ezt az elkészített keveréket lekapcsolható oldalú tortaformába. Készítsük el a zselét a tasakon található utasítás szerint és hagyjuk kihűlni. A narancsot szeleteljük fel, rakjuk a kekszes tejfölös masszára, a tetejére tegyük rá a zselét és rakjuk hűtőbe, hogy megkeményedjen. Pár óra múlva kapcsoljuk le a tortaforma oldalát.
Ezeket a tortákat könnyen el lehet készíteni, még akkor is sikerülnek amikor először készítjük. Jó étvágyat!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is