Túrós rácsos sütemény Eta módra


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
200 g porcukor
250 g margarin vagy vaj
2 egész tojás
1 sütőpor

1 vaníliás cukor a töltelékhez:
750 g túró
120 g porcukor
1 tejföl /250ml/
1 tojás sárgája





Elkészítés:

A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát és egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk.

A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm-es tepsibe tesszük, és egyenletesen beletapogatjuk. Ezután mehet rá a töltelék, mely hozzávalóit alaposan összekeverjük és rákenjük a tésztára.

A megmaradt tésztából „hurkákat” nyújtunk, kicsit ellapogatjuk, majd berácsozzuk vele a túrós krém tetejét.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 percig sütjük (a sütő erősségétől függően).