Tepsis cukkini, ha kipróbálod, ez lesz a nyári kedvenced!


Ajánld ismerőseidnek!






„Ma egy nagyon finom ízletes tepsis ételt sikerült összeraknom, finom, olcsó, egészséges, a maradék sajtokat fel lehet hozzá  használni.”

Hozzávalók:

1 db közepes cukkini fele
2 db közepes nagyságú paradicsom (vagy 6  db koktél paradicsom)
1 nagy marék felkarikázott színes paprika
1 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 evőkanál tejföl
1 marék reszelt sajt (Cserpes fonottka és ementáli sajt)
fél tömlős krémsajt
1 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
1 evőkanál olaj
1 kisebb dió nagyságú vaj




Elkészítés:

Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket: a cukkinit fél cm vastagságúra, (én héjastól tettem bele), a paprikát, paradicsomot, hagymát, vékonyra vágva.

A tepsit kiolajazzuk, a tepsi oldalát bekenjük vajjal és belerétegezzük a zöldségeket. Alulra tesszük a cukkinit, majd a fokhagymát, paprikát, paradicsomot, ezután újból cukkinit, végül megszórjuk borssal. Néhány szelet koktélparadicsomot félreteszünk. (A fenti képbe kattintva látható a tepsibe rakás folyamata).

A zöldségre tesszük a következő öntetet: két tojást habosra verünk, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtokat, valamint a zsemlemorzsát. Ízesítjük sóval, kis borssal. Majd nyakon öntjük a zöldségeket, a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot, és forró sütőbe toljuk  és készre sütjük . (Nálam  180 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sült.)

Kombinálható gombával is. Bármilyen sajtot fel lehet használni.

Önállóételként, de köretként is fogyasztható.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://blog.keva.hu/recept/tepsis-cukkini/