BÖGRÉS KEVERT TÉSZTÁBÓL KÉSZÜL A VILÁG LEGFINOMABB TÚRÓTORTÁJA, 40 PERC ALATT!


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 tasak sütőpor
3 tojás
1 bögre tej
10 evőkanál olaj
3 evőkanál tejföl
vaníliaaroma
A krémhez:
60 dkg tehéntúró
3 evőkanál porcukor
vaníliaaroma
1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor




Elkészítése:
A lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálba tesszük. A tojásokat felverjük, a tejet ráöntjük és hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tejfölt és az olajat is beletesszük, alaposan összekavarjuk. Tetszés szerint vaníliával ízesítjük a tésztát. Addig kavarjuk, míg a massza csomómentes lesz. Kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába öntjük a tésztát és 190 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A tehéntúrót villával összetörjük és hozzákeverjük a porcukrot, tetszés szerint vaníliaaromával ízesítjük. A pudingport, a cukorral és a tejjel összekeverjük, megfőzzük és folyamatosan kavargatva langyosra hűtjük. A túróhoz adjuk és alaposan összekeverjük.

A megsült, kihűlt tésztát kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd felszeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is