Nem kell cukor a bo­dza­szörp­höz! Így ké­szítsd el az egész­sé­ges vál­to­za­tot!

Ajánld ismerőseidnek!







Nem két­sé­ges, hogy a ta­vasz leg­fi­no­mabb in­ni­va­lója az is­teni il­latú bo­dza­ször­pös li­mo­nádé. Csak­hogy az ere­deti re­cept sze­rint ren­ge­teg cukor kell a szörp­höz, ami vi­szont nem egész­sé­ges. Mu­tat­juk azt a vál­to­za­tot, ami biz­to­san nem dob rád ki­ló­kat!

Elstartolt a bodzaszezon! Mi is vágjunk a közepébe! Kezdjük a klasszikus bodzaszörppel, csakhogy mi az egészséges verziót mutatjuk! 


(Fotó: 123RF)
Hozzávalók:

40-50 bodzavirág tányér

3 literes befőttes üveg

1+2 citrom felkarikázva

édesítőszer: nyírfacukor (kb. 30-50 dkg) vagy Update1 Lovely Sweet édesítő (1/3 tubus)


1 tk. citromsav





1. A bodzavirágot megmosás nélkül tedd a befőttesüvegbe

2. Az édesítőt és a citromsavat oldd fel 3 liter vízben. Az egyik citrom levét facsard bele.

3. Önts a bodzavirágokra annyi vizet, hogy majdnem megteljen az üveg. A másik két citromot karikázd fel és tedd szintén az üvegbe.

4. Egy éjszakán át áztasd a virágot, másnap szűrd üvegekbe és dunsztold ki! Így hónapokig friss marad tartósítószer nélkül!

A szörpöd nem lesz olyan sűrű, mintha kristálycukorral készítetted volna, de az íze sokkal tisztább és finomabb így! Arról nem beszélve, hogy ezerszer egészségesebb lesz így a bodzaszörp! 

Így dunsztold a szörpödet:

Állítsd a lezáratlan szörpös üvegeket vízzel teli lábosba és forrald addig, míg az üvegeken belül gyöngyözni kezd a szörp. Forrón zárd le az üvegeket, törölközőbe bugyolálva egy napig hagyd dunsztolódni.

Fogyasztáskor, azaz amikor készíted a limonádét, turbózhatsz a szörpön. Ha nem találod elég édesnek vagy savanyúnak, mehet bele citromszelet és plusz édesítő.

Bodzaszörp

(Fotó: Markovics Gábor)
Szuper bele a menta- vagy a citromlevél és persze forró nyári napokon a jégkocka.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://www.mindenegybenblog.hu/nagyi-receptjei/nem-kell-cukor-a-bodzaszorphoz-igy-keszitsd