DUETT TORTA, NÉHÁNY MOZDULAT, EGY KIS KREATIVITÁS ÉS MÁR KÉSZ IS A SÜTÉS NÉLKÜLI ÉDES CSÁBÍTÁS!

Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók a tejszínes habhoz:
10 g zselatin,
125 ml tej,
200 ml habtejszín,
60-90 g cukor,
vanília.
Hozzávalók a csokoládés tejszínkrémhez:
10 g zselatin,
125 ml tej,
200 ml habtejszín,
60-90 g cukor,
1 evőkanál kakaó,
vanília.
Hozzávalók a csokoládémázhoz:
50 g étcsokoládé,
40 ml habtejszín.



Elkészítés:
Béleljünk ki fóliával egy kapcsos tortaformát, amelynek 18 cm az átmérője (használhatunk szilikon formát is). A tejszínes hab elkészítéséhez áztassuk be a zselatint a tejbe, a tasakon lévő utasításokat követve. Verjük fel a hideg tejszínt a cukorral és a vaníliával kemény habbá. Keverjünk egy kevés tejszínhabot a tejes, zselatinos keverékbe és kavargassuk. Ha beletesszük egyszerre az egész zselatinos keveréket, a felvert tejszínhabba akkor a zselatin megkeményszik és nem lesz homogén állagú a krém. Kavargassuk folyamatosan a tejszínhabot és lassanként öntsük hozzá a zselatinos keveréket, majd öntsük formába az elkészült krémet, tegyük hűtőszekrénybe 30 perce.

A csokoládés tejszínkrém ugyanúgy készül mint az előző tejszínes krém, csak mikor felverjük a tejszínt a cukorral akkor teszünk bele kakaót is. Vegyük ki a hűtőből a tejszínes krémet és öntsük rá a csokoládés tejszínkrémre majd ismét tegyük hűtőszekrénybe legalább 30 percig.

Amikor letelt a félóra, ha megdermedt a krém, vegyük ki a formát a hűtőből tegyünk a tetejére egy tálcát és fordítsuk rá a formát. Majd kapcsoljuk le a tortaforma oldalát és vegyük le a fóliát róla.

Csokoládébevonat: olvasszuk fel az étcsokoládét, vízgőz fölött és keverjük össze a nem felvert tejszínnel, majd az elkészült mázat öntsük a torta tetejére. Jó étvágyat!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://bidista.com