Kakaós-kókuszos kevert


Ajánld ismerőseidnek!






20×30 cm-es tepsi
Tésztához:
25 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg olvasztott langyos vaj
1/4 liter tej
1 csomag sütőpor
25 dkg cukor
4 dkg kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só

Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
5 dkg kókuszreszelék
ízlés szerint rum
3 evőkanál cukor




Elkészítése:
Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.


Közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.


Végezzünk tűpróbát!
Amint kivettem a sütőből még megszórtam kókuszreszelékkel. 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON  

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje