Krémes mézes

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a lapokhoz:
50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 db tojás
7 dkg zsír
4 evőkanál méz
1 tk mézeskalácsfűszer
1 kk szódabikarbóna
4 ek tejföl

Az első krémhez:
6 dl tej
6 ek búzadara
1 csipet só
2 vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja
A második krémhez:
2,5 dl tej
1 csg tejszínes pudingpor
20 dkg cukor
25 dkg vaj

Továbbá:
30 dkg körüli házi baracklekvár
1 fiola rumaroma

A mázhoz:
15 dkg csokoládé
4 dkg vaj



Elkészítés:
A lapok készítése:
A tojást a cukorral,mézzel,fűszerkeverékkel,zsírral elkeverjük és gőz felett kevergetve felfőzzük.
Addig keverjük ,míg a cukor elolvad.
Egy kicsit hagyjuk hűlni ,majd a szódabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá,a tejföllel együtt kidolgozzuk.
4 cipóra osztjuk.
Fél órát hagyjuk pihenni.
Elő készítünk 22×34 cm-es tepsit.
A hátoldalát zsírral vékonyan lekenjük,a tésztákat egyenként kinyújtjuk és 190 fokra melegített sütőben egyenként 5 perc alatt világosra sütjük.
Ne süssük túl,mert kemény fog maradni!
A lapokat egymásra tesszük.

Krém készítés:
A búzadarát a tejjel,cukrokkal,sóval sűrűre felfőzzük.
A pudingport a cukorral,tejjel sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémeket összekeverjük,ízesítjük a citrom reszelt héjával.
A vajjal habosra keverjük.
A sütemény összeállítása:
A lapokat egy kenőtollal lesöpörjük,majd rumaromával lekenjük.
Egy lapot tálcára teszünk rákenjük a krém felét,befedjük a 2. lappal.
Megkenjük baracklekvárral,rátesszük a 3. lapot ,majd a krémet.
Befedjük a 4. lappal.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele.
Hűtőbe tesszük.
Másnap forró vízben mártott késsel szeleteljük.
Először a csokoládét jelöljük ki a vágás felületen,utána vágjuk át a tészta szelete.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje