Erdélyi Raffaelló csokis krémmel


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a fehér tésztához:

5 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor,

fél citrom leve

A barna tésztához:
5 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor

A krémhez:
10 tojássárgája
2o dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
l csomag csokis pudingpor
10 dkg olvasztott csokoládé
3 dl tej
25 dkg Ráma margarin

A díszítéshez :
15 dkg olvasztott csokoládé
2 ek kókuszreszelék.





Elkészítése:

Először a fehér tésztát készítjük el.
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, és a citromlevet is és óvatosan összekeverjük.
Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tészta masszát bele öntjük,elsimítjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 15 perc alatt megsütjük.

A barna tészta: készítése:

Ugyanaz az eljárás,mint a fehér tésztánál , csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval , liszttel és s sütőporral összekeverjük és óvatosan a habbal elkeverjük, és megsütjük.

Krém készítése:
A tojás sárgákat a cukrokkal,pudingporral,tejjel ,csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé felfőzzük.
Hagyjuk kihűlni, a margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.

Sütemény összeállítása:
A krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát, és lekenjük a maradék krémmel.
Az olvasztott csokoládéval bevonjuk.
A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek,hűtőszekrénybe helyezzük és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra