Uráli szelet



Ajánld ismerőseidnek!




Kakaós tésztához: közepes méretű tepsihez kb.
25 dkg liszt,
15-20 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
2 púpos ek. kakaópor,
15 dkg vaj,
1 kiskanál sütőpor,
1 db tojás,
1-2 ek. tejföl,
csipet só.

Fehér tészta:
50 dkg liszt,
20 dkg vaj
15 dkg cukor,
1 tojás,
1 tk. sütőpor,
csipet só.

Krémhez:
8 dl tej,
10-12 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporból is vagy liszttel),
3 cs. vaníliás cukor,
2 db tojás,
kb 15 dkg porcukor,
20 dkg szobahőmérsékletű vaj,
csipet só.

És még:
darált dió ízlés szerint kb. 15 dkg,
sárgabaracklekvár.








Elkészítés:
A kakós tésztát összegyúrjuk 3 felé vesszük,becsomagoljuk őket folpackba majd fél órára betesszük a fagyasztóba.
A fehér tésztát összegyúrjuk és 3 felé vesszük.Kinyújtjuk az egyik tésztát méretre vágott sütőpapíron vékonyra, megkenjük sárgabaracklekvárral és megszórjuk darált dióval majd rá reszeljük az egyik barna tésztát.180 fokos sütőben kb. 15 percet sütjük.Ezt megismételjük a másik két tésztával is.



A krémhez kevés tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt belekverjük a tojásokat is,csipet sót és a maradék tejet.Alacsony lángon sűrű krémet főzünk belőle.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a vaníliás cukrokat és a cukor felét.Kihűtjük.A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal és elkeverjük a krémmel.Ha szükséges a krémet mixeljük át.
Megtöltjük a lapokat,a barna részta legyen felül.
Hideg helyre tesszük.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje