Nescafés,krémes sütemény



Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók a piskótához:
4 db tojás
8 ek cukor
2 ek nescafé /folyékony állagban,vízben oldva/
2 ek víz
8 ek finomliszt
2 ek kakaópor
1 csg sütőpor
1 csipet só

A krémhez:
3 db tojássárgája
4 ek cukor
2 vaníliás cukor
1 vanília aroma
4 dl tej
4 ek liszt
15 dkg vaj
Hab:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor

A tetejére:
2-3 ek nescafé granulátum
A felső lap locsolásához:
3 cl feloldott nescafé és rumaroma keveréke




Elkészítés:
A piskóta /22×34 cm –es tepsiben/
A tojásfehérjéket egy csipet sóval ,a cukorral kemény habbá verjük.
Hozzá adjuk a tojások sárgáját ,a nescafét ,a vizet.
A lisztet a kakaóport,sütőport elkeverjük.

Tovább keverjük,majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos ,kakaós lisztet.
A tészta masszát elfeleztem.
Külön két lapot sütöttem egyenként,175 fokra melegített sütőben.
Egyben is megsüthetjük,de ekkor vízszintesen ketté vágjuk.



Krém készítés:
A tojás sárgákat a cukrokkal,tejjel,aromával,liszttel csomómentesre keverjük,majd sűrűre felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.
Kihűtjük,majd krémesre jól kihabosítjuk.
A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük.
Rákenjük a krémet,befedjük a másik lappal.
A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk egy ecset segítségével.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.
Egy villával megcifrázhatjuk.
Nescaféval megszórjuk.
(A nescafét a habba is keverhetjük)

Megjegyzés:

Nálam 6 tojásfehérje van a tetején,mivel a pogácsáktól megmaradt 3.Így magasabb lett a hab a tetején) –

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje