Mézes krémes


Ajánld ismerőseidnek!



A tésztához
40 dkg finomliszt 
15 dkg porcukor
3 dkg zsír 
3 evőkanál méz
1 tojás
2 evőkanál tej 
1 teáskanál szódabikarbóna 
A töltelékhez:
20 dkg margarin 
25 dkg porcukor 
1 csomag vaníliás cukor 
3 evőkanál liszt
5 dl tej
3 dl baracklekvár 

A tetejére
10 dkg étcsokoládé 
3 evőkanál étolaj





Elkészítés:
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet. Ezt követően 4 cipót készítünk. A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25cm x 30cm) zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a cukros margarinnal. Két lap közé ezt a krémet, erre baracklekvárt kenünk, majd ismét krémet, és befedjük a 4. lappal. Tetejére porcukor kerül 

 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje