Hartyáni krémes



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:
25 dkg finomliszt
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
½ sütőpor
1 db tojás
½ dl tej

A krémhez:
4 dl tej
4 ek finomliszt
2 csg vaníliás cukor
10 dkg cukor
20 dkg vaj
20 db babapiskóta
½ dl rum
2 dl habtejszín
1 habfixáló

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt vágunk.
A tésztából 2 cipót formázunk.
Egyenként lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk.
Egyenként megsütjük a lapokat 180 fokra melegített sütőben .(7-8 perc)


A krém készítés:
A lisztet,cukrokat a tejjel csomómentesre keverjük.
Felfőzzük,majd kihűtjük.
A vajjal kihabosítjuk a főzött krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük,a kihűlt krémmel ,habfixálóval együtt krémesre keverjük.
Egy tálcára tesszük a kihűlt lapot,fele krémet rásimítjuk,kirakjuk babapiskótával.
Egy egyet segítségével a babapiskótákat a rummal lekenjük.
Következik a megmaradt krém,szépen elsimítjuk a babapiskótákon.
Befedjük a másik lappal.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára,majd porcukorral megszórva felszeleteljük. 

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje