Meggyes kókusz varázs


Ajánld ismerőseidnek!



A tésztához : (24×39 cm-es tepsihez
6 tojás
3 dl tej
2 dl étolaj
22 dkg liszt
1 csokoládés ízű pudingpor 48 grammos
30 dkg cukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor

A krémhez:
15 dkg fehér csokoládé
2 csg kókuszos pudingpor
5 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
15 dkg cukor
4 dl habtejszín
20 dkg magozott meggy 
1 ek zselatin
½ dl víz

A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor





Elkészítés:
Krém készítés:
Először a krémet készítem el,hogy jól lehűljön,megdermedjen.
A pudingporokat a cukorral,tejjel felfőzzük.
Közben a csokoládét is bele tördeljük.
A kókuszreszeléket is hozzá adjuk.
Majd a tűzről lehúzva kihűtjük.
A zselatint langyos vízben beáztatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Kis adagokban a pudingos krémmel habosra keverjük.
A kihűlt ,felolvadt zselatint is hozzá csurgatjuk és együtt jól kikeverjük. Hűtőbe tesszük.

A lapok készítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral 10 perc alatt géppel, hozzá adjuk a tejet és az étolajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót ,pudingport és a sütőport is belekeverjük. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt külön megsütjük.
A kihűlt lapokat betöltjük.
A krém 1/3 részét a tetejére meghagyjuk.
A 2/3 rész krémbe a lecsöpögtetett meggyet lazán bele keverjük.
Az alsó lapra a meggyes krémet tesszük,befedjük a 2. lappal.
A tetejére a kókuszos krémet,az 1/3 részt kenjük.
A vaníliás cukrot a kókuszreszelékkel összekeverjük és a krém tetejére szórjuk.



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje