Töltött karajszeletek „sárkányosan”


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
• 4 szelet karaj csont nélkül
• 8 cikk mackó sajt
• 2 db hegyes erős paprika
• 1 szál paraszt kolbász
• só

A panírozáshoz:
• 20 dkg finomliszt
• 3 db tojás
• 25 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
• 5 dl étolaj





Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk, 2-2 cikk sajtot kicsit ellapítjuk, két-három szelet kolbászt és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás- zsemlemorzsa) Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel tűzzük össze panírozás előtt.
Bő olajban, közepes lángon süssük meg a bepanírozott töltött karajszeleket. (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük)
A töltött karajszelet mellé én petrezselymes krumplit készítettem. De bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.