TEJSZÍNES , KEFIRES TÚRÓS KOCKA


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek liszt

A sütéshez:
20 ×30 cm-es tepsi
sütőpapír a béleléshez

A piskóta kenéséhez:
3 ek.felmelegített meggy dzsem

A krémhez:
1 nagy doboz kefir
20 dkg túró (a túró elhagyható,nem mindenki szereti a túrósat)
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
4 dl habtejszín
20 gr Horváth Rozi zselatin (1 dl vízben feloldva)
20 dkg vegyes gyümölcs
1 piros tortazselé

A díszítéshez:
1 dl habtejszín (elhagyható)
csokoládé






Elkészítése:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük jó habosra és hozzá keverjük a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
Tepsiből kiborítjuk,a sütőpapírt eltávolítjuk a meggy dzsemmel még forrón lekenjük és hagyjuk kihűlni.
A krém készítése:
A zselatint 1 dl vízben beáztatjuk.
A túrót a cukrokkal krémesre keverjük,hozzá adjuk a kefirt.
A tejszínt keményre verjük.
A zselatint mikróban langyosra melegítjük,amikor hűlni kezd,2 ek. tejszínnel összekeverjük.
A kefires-túrós krémhez adjuk,lassacskán a felvert tejszínt hozzá keverjük.
Hűtőbe tesszük 20 percre.
A piskótát visszatesszük a tepsibe,ráöntjük a krémet,elsimítjuk,megszórjuk gyümölccsel.
A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük és amikor kezd hűlni,közben kevergetjük,a sütemény tetejére öntjük.
A megmaradt 1 dl tejszínnel díszítettem és csokoládéval.
Nagyon finom lett!