Diós, gesztenyés sütemény vaníliás krémmel


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
24×39 cm-es tepsihez:
6 db tojás
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
6 ek finomliszt
½ csg sütőpor
25 dkg gesztenyepüré
½ fiola rumaroma
10 dkg apróra vágott dió
A krémhez:
6 dl tej
2 csg vaníliás pudingpor
2 csg vaníliás cukor
25 dkg vaj
10 dkg cukor

A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj



Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojás sárgákat a cukorral,vajjal habosra keverjük.
A gesztenyepürével,rumaromával tovább keverjük.
Hozzá adjuk a apróra vágott diót ,majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és gyengéden egy fakanállal bele forgatjuk a masszába.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és a tészta masszát bele tesszük,elsimítjuk.
190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

A krém készítés:
A tejet a cukorral,pudingporral elkeverjük,majd sűrűre felfőzzük.
Kihűtjük és a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt tésztalapra simítjuk a krémet.
A bevonat készítés:
A hozzávalókat mikróban felolvasztottam,majd simára kevertem.

A krémre csurgattam,elsimítottam.