Zebrakocka sütés nélkül


Ajánld ismerőseidnek!



A tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb. 3 dl tej

A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vanília kivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé

1 kávéskanál olaj









Elkészítése: Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét, és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral, majd elkeverem a vajjal és a maradék kókusszal. Félreteszem hűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle (20 × 30 cm). Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal, és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.

Kelemen Józsefné Marcsi receptje.