Túrós kocka


Ajánld ismerőseidnek!



Tészta:
28 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 sütőpor, 1 kávéskanál szalalkáli, 2 tojás, 10 dkg porcukor, csipet só

1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit. Összedolgozzuk és kétfele osztjuk.

2. A lapokat vagy tepsi hátulján vagy sütőlemezen süssük. Jól zsírozzuk be vagy használjunk sütőpapírt.

3. A tésztát nyújtsuk ki és emeljük át a sütőlemezre. Nyújtásnál jó bőven használjunk lisztet, különben nem fogunk tudni rendesen dolgozni.







Előtte melegítsük elő a sütőt és tegyük be a tepsinket előmelegíteni, így amikor átemeljük rá a tésztát és véletlenül elszakad vagy összeugrik, a hő hatására könnyebben tudunk rajta javítani. Én miután a tepsire raktam, éles késsel szép egyenesre szabtam a széleit. Így a két lapot is egyformára tudtam sütni.

4. Pár perc alatt aranybarnára sütjük a lapokat és hagyjuk kihűlni őket. (akár 3-4 nappal korábban is megsüthetjük előre a lapokat és akkor később csak tölteni kell)

Krém: 
25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliáscukor

1. A puha margarint robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a vaníliáscukrot is.



2. A két, kihűlt lap közé töltjük a krémet és néhány órát állni hagyjuk, hogy megpuhuljon, utána szeletelhetjük és hintsünk porcukrot a tetejére.