Kókuszkocka puncsmázzal


Ajánld ismerőseidnek!



Tészta:
20 dkg margarin
3 ek tejföl
1 tojássárgája
2 ek kakaópor
1 kis kanál őrölt fahéj
20 dkg cukor
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

Töltelék:
25 dkg kókuszreszelék
20 dkg porcukor
5 tojásfehérje

Máz: 
1 csomag puncsízű máz






A hozzávalókat mély tálba rakjuk, és jól összegyúrjuk. Ezután két részre osztjuk, lisztezett munkalapon az egyik lapot kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a vége felé apránként a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket kis adagokban beleforgatjuk, és egyenletesen a tésztára kenjük. A másik kinyújtott tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Amíg langyosra hűl, elkészítjük a mázat a csomagoláson leírtak szerint. Rákenjük a sütemény tetejére, s ha megdermedt rajta, forró vízbe mártott késsel szeleteljük