Duplán túrós morzsás pite


Ajánld ismerőseidnek!



A piskótához

7 db tojás
7 ek nádcukor (vagy kristálycukor)
5 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliaaroma)
2 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 dl napraforgó olaj


A krémhez

2 dl főzőtejszín
7 dkg étcsokoládé
5 dkg cukrozatlan kakaópor
12 dkg cukor
12 dkg margarin
2 ek tejföl (nagy)
5 ek rum (ízlés szerint)
30 dkg meggybefőtt





A túrókrémhez
50 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
8 ek porcukor (vagy más édesítőszer)
1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliaaroma)
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
2 db tojássárgája (aki nem fél a nyers tojástól)



elkészítés

A 7 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belerakjuk a sárgáját, majd azzal is verjük kicsit.
Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vaníliát, kakaóport, olajat és összekeverjük. Sütőpapírozott tepsibe öntjük (gáztepsi), és 35-40 percig; tűpróbáig sütjük.
Csokikrém: A tejszínt és a cukrot összeforraljuk, majd belerakjuk a csokit. Ha a csoki elolvadt a kakaóport, annak elkeverése után pedig a margarint. Amikor elolvadt a margarin, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. (Főzésnél fontos a hozzávalók külön, egymás után kerüljenek bele.)
Ha hűlt valamennyit a krém, belerakjuk a tejfölt és habverővel lágyra keverjük, majd kézzel történő keverés mellett belerakjuk a meggyet.
Túrókrém: Ha darabosabb a túró, akkor átpasszírozzuk vagy krémesebbre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, a citrom héját és a habbá vert tejszínt.
Összeállítás: A piskótalapot ketté vágjuk. Az egyikre felváltva rárakjuk a csokis és a túrós krémet. Majd jöhet a másik lap és ízlés szerint a krém maradék része. Díszíthetjük meggyel is!