Diós bőség sütemény



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
10 dkg margarin
3 tojássárgája
10 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tk sütőpor

Diós réteghez:
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
40 dkg darált dió
2 ek rumaroma
10 dkg mazsola
3 tojásfehérje

Összeállításhoz: 
málnadzsem

Tetejére:
7 dkg csokoládé
1 ek olaj
1-2 ek tört dió






A lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon kisméretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt kis tepsibe terítjük, megkenjük málnadzsemmel. A diós masszához a cukrot, a vaníliás cukrot 5 ek vízzel és a margarinnal addig melegítjük, amíg a margarin és a cukor elolvad. Félrehúzzuk, beleforgatjuk a darált diót, a rumaromát és a mazsolát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tojásfehérjét keményre felverjük. Óvatosan a kihűlt diós masszába forgatjuk, majd a tésztára simítjuk. Sütőbe toljuk, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, vízgőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk, megszórjuk tört dióval, és a csokoládé dermedése után kockákra vágva kínáljuk.