Diós bécsi kocka



Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez:
30 dkg darált dió
15 dkg cukor
1,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor

Díszítéshez:
7 dkg csokoládé
1 tk olaj
dióbél, csokiforgács







A hozzávalókat mély tálba tesszük, jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát két részre osztjuk, közepes méretű tepsi hátán, előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10-10 perc alatt megsütjük. közben a töltelék alapanyagait a dión kívül felforraljuk. Azután a darált dióhoz keverjük. A tölteléket az egyik lapra rásimítjuk, majd a másik lappal befedjük. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, rásimítjuk a tésztára, majd kockákra vágjuk és felezett dióval, csokoládéforgáccsal díszítjük.