Csíkos krémes sütemény



Ajánld ismerőseidnek!








Hozzávalók
A három fajta tésztához:
3x1,5 dl tejföl
 3x1 db tojás
3x1 mokkás kanál sütőpor
 3x5 evőkanál liszt

 tésztánként: 
5 evőkanál kakaópor, 
5 evőkanál darált mák, 
5 evőkanál darált dió

A krémhez:
 1 liter tej
8 evőkanál búzadara
 2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj, vagy Ráma margarin
 25 dkg porcukor
 (A búzadara helyett vanília pudinggal is készíthetjük)

 Díszítés:

 Csoki reszelék





Elkészítése

A sütőt előmelegítjük.
1 tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál sütőport. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 evőkanál darált diót. A masszát kikent tepsibe öntjük, elsimítjuk, és megsütjük. Míg az első tészta sül, elkészítjük a második adag masszát, csak a dió helyett mákot teszünk bele. Ha az első adag tészta kisült, deszkára borítjuk. A tepsit kimossuk, újra kikenjük zsírral/vajjal, és a mákos masszát az előzőhöz hasonlóan kisütjük. Ugyanígy készítjük el a kakaós tésztát is.
Míg a lapok sülnek, a tejet felforraljuk, egyszerű tejbegrízt főzünk, amit majd teljes hűlésig félreteszünk. A vajat habosra keverjük a porcukorral és vaníliával, belekeverjük a kihűlt tejbegrízbe.

A krémet háromfelé osztjuk. Úgy kenjük meg a lapokat krémmel, hogy lehetőleg a kakaós lap középen legyen, így mutatósabb.

A sütemény tetejét is megkenjük krémmel, és rászórjuk a csokireszeléket, vagy drazsékat. Aki glazúrral szereti, csupán két részre osztja a krémet, és a tejét glazúrral vonja be