Duplán karamellás-tejszínes krémes szelet



Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a 
tésztához:

40 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
1 db tojás
1 dl tej
11 gr szalalkáli (1 csg)

A tejszínes krémhez: 
2 csg tejszín ízű pudingpor
5 dl tej
20 dkg vaj
12 dkg porcukor

A karamellás krémhez:
1 csg karamell ízú pudingpor
3 dl tej
8 dkg cukor

10 dkg vaj


A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzá adjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük,teljesen fel nem olvad. A liszttel elkeverjük a szalalkálit és a langyosra hűlt karamelles tejjel,tojással összegyúrjuk.  4 cipóra osztjuk.
Egyenként kisütjük a lapokat 24 ×39 cm-es vajjal lekent tepsi hátoldalán.
(170 fok,7 perc a sütés idő,semmiképpen se haladjuk túl,be nem fog összepúhulni a krémtől sem!)





Tejszín ízű krém készítése:
A pudingporokat a tejjel,cukorral csomómentesre keverjük,majd kihűtjük és a vajjal összekeverve kihabosítjuk.
A karamelles krém készítése:
A pudingport a cukorral,tejjel felfőzzük,kihűtjük és vajjal habosra keverjük.
Betöltjük a lapokat.
Alsó lap-tejszínes krém – lap - karamelles krém - lap-tejszínízű krém-lap
A tetejét porcukorral megszórjuk.
Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak és utána szeleteljük.
Nagyon finom!


Egy éjszakát hűtőben tároljuk, majd felszeleteljük, és a tetejét megszórjuk porcukorral.