Csoda kifli, amihez nem kell sok minden. Nagyon finom és sokáig eláll! Vendégvárónak ajánlom



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
    16 dkg zsír,
      4 tojás sárgája.
        kb. 4 dl tejföl

        Töltelékhez:
        4 tojásfehérje,
        2 evőkanál lekvár ( én barack lekvárt használtam)
        20 dkg cukor,
        20 dkg darált mák,vagy  dió esetleg más töltelék,
        1 csomag vaníliás cukor

        A forgatáshoz :
        10 dkg porcukor,

        1 csomag vaníliás cukor






          Elkészítése:
          A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és  annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk.
          Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk.
          (Én ezt egy kicsit leegyszerűsítettem. A hajtogatás nálam abból áll, hogy feltekerem a tésztát. A feltekert rudacskát négy felé vágom.)
          Hagyjuk pihenni 1/2- 1 órát.
          Ezután a rétegelt részre állítva kisodorjuk, nagyon vékonyra. Nagy méretű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk a tésztát és megtöltjük az  előre elkészített töltelékkel. Egy lapocskára 1 kávéskanál töltelék kerül, majd ráhajtjuk a tésztát és kifli alakúra tekerjük. Ezt ismételjük a többi tésztával is, egészen addig míg el nem fogy az anyagunk.
          A tölteléket, úgy készítjük el, hogy a tojásfehérjéket felverjük habnak és a cukros mákot elkeverjük vele, ízesítjük a lekvárral ás a vaníliás cukorral. Kávéskanalanként rakjuk a tészta lapocskákra.
          Nagy méretű tepsit kizsírozunk, lisztezünk és belerakjuk a kiflicskéket (sütőpapírt is használhatunk).
          Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt enyhén pirosra sütjük. Két nagy tepsivel lesz belőle.
          Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
          A sütőt én akkor gyújtottam csak el, amikor már az első tészta a tepsiben volt. Mire a másik tészta is a tepsibe került, már forró volt a sütő.

          Jó étvágyat kívánok hozzá!

          Print Friendly and PDF  
          Forrás:  http://ketkes.com